Revolvers

 

Polish Nagant revolver

     

Smith&Wesson Model .38-200

     

Dit type revolver werd aangekocht door het Amerikaanse leger maar waren bedoeld om het Engelse leger te voorzien van handvuur wapens waar zij ten tijde van de tweede wereldoorlog een groot tekort aan hadden. Het kaliber is .38 en het originele Britse patroon had een kogel met een gewicht van 200 grain, vandaar de benaming .38-200. De meeste werden aan het Britse leger geleverd onder het "lend-lease" programma, maar sommige werden ook door het Amerikaanse leger gebruikt voor wacht doeleinden.

Lebel Model 1892

   

Enfield Nr2 MkI*

     

Ik wil langs deze weg de persoon bedanken die vermeden heeft dat dit wapen in de vaart gegooid werd en het aan mij heeft geschonken. Daardoor is dit wapen volledig legaal opgenomen in mijn verzameling en werd zo vermeden dat weeral eens een stuk geschiedenis verloren ging.

Webley Mk IV

     

Colt Mod.1917 US army

       

Spaanse Orbea revolver

   

 Deze revolver werd tijdens de eerste  wereldoorlog geleverd aan het Franse leger, deze hadden in die tijd een groot tekort aan handvuurwapens. Kaliber 8mm Lebel.

Spaanse Aranzabal revolver

       

 

Tijdens de eerste wereldoorlog had Engeland een tekort aan revolvers, daarom werd deze revolver door het Britse leger besteld. Er zijn er 10.000 van gemaakt. kaliber .455 Webley.

Smith & Wesson .455 hand ejector

       

Revolver geleverd aan het Engelse leger tijdens de eerste wereldoorlog. Ongeveer 70.000 van gemaakt. kaliber .455 Webley.

Top of page